Logo

Luxemburgers krijgen zware taak met La Villette in halve finale

PW Diest heeft de eerste plaats veroverd in groep A van de Belgische Superdivisie. Op bezoek bij Virton wist het met zware 2-5 cijfers te winnen van de thuisploeg.

 

Virton deed er nochtans alles aan om zelf die belangrijke eerste plaats te veroveren. Om de 4-3-nederlaag in Diest weg te werken stelde het haar sterkst mogelijke formatie op: Yannick Vostes, Admir Duranspahic en Cédric Merchez. De bezoekers stelden daar hun Chinees Wang, Marc Closset en de Engelsman Gareth Herbert tegenover.

Het werd een wedstrijd op de scherp van de snee die door de Vlaams-Brabanders met 2-5 werd gewonnen. Wang zette Diest op voorsprong door in vier sets voorbij Yannick Vostes te gaan. Marc Closset (foto) stuntte met een gelijkaardige zege tegen Cédric Merchez. Herbert kon het derde punt net niet score voor de bezoekers: de Bosniër Duranspahic scoorde bij 12-10 in de belle het eerste punt voor de Luxemburgers. Virton kwam in het dubbelspel niet langszij: Vostes en Duranspahic verloren met 1-3 van Wang en Closset.

"Yan" hield na de pauze de hoop voor de thuisploeg hoog door het tweede punt van de avond te scoren tegen Marc Closset, maar Wang wist de zege voor de thuisploeg veilig te stellen door, opnieuw in vier sets, Admir Duranspahic te verslaan. In de overbodige zevende wedstrijd won Herbert nog met 0-3 van Merchez.

Diest eindigt zo sterk op de eerste plaats in poule A en ontwijkt zo de winnaar van poule B, La Villette Charleroi, in de halve finales van het landskampioenschap. Het strijdt nu met het Naamse Etoille Basse Sambre uit Auvelais om het finaleticket tegen, hoogstwaarschijnlijk, de titelverdediger uit Henegouwen. Tenzij het Luxemburgse Virton de zieltogende landskampioen kan verrassen in haar halve finales...

 

2 - 5 Sud Telecom Virton - P.W. Diest
0 - 1 Yannick VOSTES - WANG Xin 1 - 3 -5, 10, -7, -5
0 - 2 Cédric MERCHEZ - Marc CLOSSET 1 - 3 -10, 9, -3, -7
1 - 2 Admir DURANSPAHIC - Gareth HERBERT 3 - 2 11, -9, -9, 9, 10
1 - 3 Vostes/Duranspahic - Wang/Closset 1 - 3 -6, -5, 10, -9
2 - 4 Yannick VOSTES - Marc CLOSSET 3 - 1 -8, 8, 9, 9
2 - 4 Admir DURANSPAHIC - WANG Xin 1 - 3 -2, 13, -1, -10
2 - 5 Cédric MERCHEZ - Gareth HERBERT 0 - 3 -7, -5, -7