Logo

Hasseltse dames speelden drie wedstrijden op twee dagen

Dit weekend stond er voor de dames van Hasselt een zeer druk en belangrijk programma op het menu in de Belgische Superdivisie. Liefst drie wedstrijden moesten er gespeeld worden op zaterdag  en zondag.

 

Zaterdagmiddag stond de verre verplaatsing naar Virton op het programma, zondag om 13u de inhaalwedstrijd in en tegen Centre Manage en tenslotte om 18u de vooruitgeschoven wedstrijd tegen Dinez. Alsof dat nog niet genoeg was, kregen de jonge dames (Eline Loyen, Lisa Lung en An Brebels) één uur minder slaap te verwerken en werden Eline en Lisa maandagmorgen om 7u30 in Zaventem verwacht voor hun vertrek naar China met de VTTL.

Om mathematisch zeker te zijn van het behoud moest er wel nog één wedstrijd gewonnen worden. Virton, dat nog volop in degradatiestrijd is gewikkeld, trad aan met B2, B2 en B6. Eline en Lisa bewezen opnieuw dat ze uit het goede hout gesneden zijn en wonnen elk hun drie wedstrijden en hun dubbelpartij. 
Ook de wedstrijd tegen, een weliswaar verzwakt, Centre (B0, B6, C2) werd gewonnen met 7-3. Emeline Baume was wel van de partij bij de tegenstanders, maar een sterke Eline behaalde opnieuw drie overwinningen. Lisa moest genoegen nemen met twee zeges, An met één. Hasselt won ook hier het dubbel.

De vermoeidheid en de concentratie begon echter zijn tol te eisen. De wedstrijd tegen Dinez was er duidelijk te veel aan. Dinez (B0, B0, B2), ook nog volop in degradatiestrijd, bestond uit drie zeer aanvallende en met korte noppen spelende dames. Met keiharde returns counterden ze alle aanvallende initiatieven.  Lisa (1) en het dubbel was alles wat er te rapen viel. Dinez won verdiend met 8-2. Deze laatste wedstrijd deed niks af aan het talent van de jonge Hasseltse ploeg, maar zoals men zegt: "Trop is teveel en teveel is trop".

Bovenaan het klassement heeft Verviers de tweede plek overgenomen van Immo Mortsel, dat met 7-3 verloor bij stadsgenoten en landskampioen AFP Antwerpen. Verviers ging in een gesloten partij met 6-4 voorbij concurrent Astrid Herstal. Minerois en Charleroi spelen haasje over nadat de eerste ploeg thuis met 7-3 de Carolingers versloeg.

Dinez heeft zich, met de zege tegen Hasselt én winst tegen staartploeg Rhisnes, dit weekend veilig gespeeld voor rechtstreekse degradatie. Ze kunnen wel nog ingehaald worden door Vedrinamur, die ongetwijfeld koste wat kost het promotie/degradatieduel zal willen vermijden. De Naamse ploeg verloor dit weekend van Centre Manage en volgt, rekening houdende met de vooruitgeschoven wedstrijd van Dinez, op vijf punten. Dinez heeft enkel nog een wedstrijd tegen Centre Manage te goed en moet daar dus minimaal een gelijkspel halen om zeker te zijn van het behoud, want in de onderlinge duels staat Vedrinamur er in sets beter voor.