Logo

Verlies van Herstal en Verviers zet Antwerpenaren in pole position

AFP Antwerpen is zeker van de titel, maar het vice-kampioenschap ligt nog volledig open bij de dames. Immo Mortsel deed daarin dit weekend de beste zaak.

 

Mortsel versloeg thuis met 7-3 rechtstreeks concurrent Astrid Herstal en plaatst de ploeg uit de provincie Luik zo op twee punten.Natalija Klimanova (foto) en Iliana Dimitrova bleven ongeslagen voor de thuisploeg en wisten ook het dubbelspel winnend af te ronden. Het bijzonder talentrijke Verviers (Gabriella Vinci, Nathalie Marchetti en Lauranne Hackemack) wist drie punten te scoren tegen Elisabeth Husin.

Landskampioen Antwerpen versloeg logischerwijs Verviers, dat daardoor eveneens op twee punten van Mortsel terechtkomt. Laurence Junker, afwezig op het BK, wist twee wedstrijden te winnen. Florence Van Acker stuntte met een zege tegen Chen Qian. Wang Wan Ying was afwezig voor Antwerpen.

La Villette Charleroi hernam de competitie met een zware 8-2 zege tegen Vedrinamur. Anne-Lise Laffineur stuntte met een zege in de belle tegen Margaux Martos-Sanchez. Het team uit Vedrin wist ook het dubbelspel naar zich toe te trekken. Fanny Heine en Amélie Schouleur konden geen potten breken tegen Irina Skliar en Bérangère Meys.

Onderaan het klassement heeft Dinez een gouden zaak gedaan door rechtstreeks concurrent Virton in eigen huis met 8-2 te verslaan. Dinez beent zo Vedrinamur bij en kan zo mogelijks nog een degradatieduel ontlopen. Virton staat, met nog drie wedstrijden voor de boeg, drie punten achter op deze twee teams. Rhisnes is na het verlies tegen STAG Hasselt zo goed als zeker van degradatie. Niettemin behoudt het nog een waterkansje, want het speelt nog tegen haar drie rechtstreekse concurrenten.

In de laatste wedstrijd op het hoogste niveau hielden Minerois en Centre Manage elkaar in evenwicht.