Logo

Vedrinamur op zijn sterkst kan slechts twee punten sprokkelen

Vervia is sinds zondag zeker van een verlengd verblijf in de Belgische Superdivisie. Een 5-2 thuiszege tegen Vedrinamur betekent een onoverbrugbare voorsprong.

 

Beide teams stelden hun sterkste spelers op. Bij Vervia zijn dat Philippe Saive, Tian Zichao en Florent Lambiet; Vedrinamur rekende op Frédéric Sonnet, Grégory Obert en Maxime Guyot. Vervia legde de basis voor haar overwinning in de eerste twee topontmoetingen. Philippe Saive versloeg Sonnet in de belle, iets wat Tian Zichao hem nadeed tegen Grégory Obert.

Als ook Florent Lambiet zijn tegenstander opzijzet en het dubbelspel wordt gewonnen is handhaving na vier wedstrijden reeds een feit. Grégory stuntte nog met een zege tegen Philippe Saive na de pauze en Sonnet wist de nederlaag te verzachten met een overwinning tegen Florent.

Ondanks de nederlaag is ook Vedrinamur reeds zeker van een verlengd verblijf. Hun A-team is namelijk kampioen geworden in 1ste Nationale B. Zelfs indien Vedrinamur de allesbeslissende wedstrijd tegen Caj-Mir zou verliezen, zien we het team volgend seizoen opnieuw op het hoogste niveau.

 

5 - 2 Vervia - Vedrinamur
1 - 0 Philippe SAIVE - Frédéric SONNET 3 - 2
2 - 0 TIAN Zichao - Grégory OBERT 3 - 2
3 - 0 Florent LAMBIET - Maxime GUYOT 3 - 1
4 - 0 Thuisduo - Bezoekersduo 3 - 1
4 - 1 Philippe SAIVE - Grégory OBERT 0 - 3
4 - 2 Florent LAMBIET - Frédéric SONNET 0 - 3
5 - 2 TIAN Zichao - Maxime GUYOT 3 - 0