Logo

STAG Hasselt kan omhoog kijken

 

 

AFP Antwerpen heeft mathematische zekerheid over de titel in de Belgische Superdivisie bij de dames. De titelverdediger won met 1-9 in Vedrinamur.

 

Eerste achtervolger La Villette Charleroi gaf dan weer forfait voor haar wedstrijd tegen Virton. De Luxemburgers springen zo weg van een gedeelde laatste plaats en staan op amper een puntje van de degradatiewedstrijd tegen de derde ploeg uit 1ste nationale. Momenteel is deze semi-veilige plaats in handen van Dinez, dat thuis met 4-6 onderuit ging tegen Verviers.

De Carolo's zelf zakken van plaats twee naar de vijfde plek in het klassement. Verviers bezet nu de tweede plaats voor Immo Mortsel (gelijkspel tegen Manage) en Herstal (1-9 bij rode lantaarn Rhisnes). Herstal won ook de inhaalwedstrijd tegen STAG Hasselt met 2-8.

De Limburgers hoeven niet meer naar beneden te kijken in het klassement. De 12-jarige Lisa Lung vindt stilaan haar weg in Superdivisie en verloor als B2 geen enkele wedstrijd. Eline Loyen voegde daar twee overwinningen aan toe. Samen wisten ze ook het dubbelspel naar zich toe te trekken waardoor Hasselt met 6-4 van Minerois won. Het verovert zo de achtste plaats, met een puntje achterstand op Manage. Beide teams moeten overigens nog een inhaalwedstrijd tegen elkaar spelen waardoor STAG Hasselt vooral omhoog kan kijken.