Logo

Thuiszege tegen Vervia houdt team in strijd voor behoud

Caj-Mir Saint-Ghislain boekte zondag een belangrijke zege tegen Vervia. Het verdedigde haar kansen op behoud prima door in eigen huis met 5-2 te winnen.

 

Het werd een ruime 5-2 overwinning voor de thuisploeg dat aantrad met Yang Chen, Benjamin Rogiers en Martin Allegro. De bezoekers rekenden op kersvers Belgisch Kampioen bij de B-spelers Gaetan Swartenbrouckx, international Florent Lambiet en Philippe Saive.

De Vervierse veteraan bleek in drie sets te sterk voor het jonge geweld van Martin Allegro, die zich in een belle wel de scalp van Lambiet toeeigende. Ook het dubbelspel ging naar de bezoekers. De andere vier wedstrijden werden ruim door het thuisteam gewonnen.

Door deze zege is nog geen enkele ploeg in de play-downs zeker van het behoud. Verviers heeft de beste papieren met 10 punten én een wedstrijd tegen het gedegradeerde Berlaar. Vedrinamur heeft eveneens tien punten, maar heeft haar twee wedstrijden tegen de Antwerpenaren wel reeds achter de rug. Caj-Mir tenslotte volgt op twee punten van de co-leiders.

 

Caj-Mir Saint-Ghislain - Vervia 5 - 2
YANG Chen - Gaëtan SWARTENBROUCKX 3 - 1
Martin ALLEGRO - Florent LAMBIET 3 - 2
Benjamin ROGIERS - Philippe SAIVE 3 - 0
Thuisduo - Bezoekersduo 1 - 3
YANG Chen - Florent LAMBIET 3 - 0
Benjamin ROGIERS - Gaëtan SWARTENBROUCKX 3 - 1
Martin ALLEGRO - Philippe SAIVE 0 - 3