Logo

Chen Sung verrassend aan de kant

PW Diest heeft een goede zaak gedaan in de strijd om de tickets voor de halve finale van de Belgische Superdivisie. In eigen huis kon het grootste uitdager Sud Telecom Virton nipt van zich afhouden.

 

De ploeg uit de Oranjestad stelde zich onverwacht niet op zijn sterkst op: het hield Chen "Suki" Song (As10) aan de kant ten voordele van Gareth Herbert (As19). De Engelsman streed aan de zijde van Marc Closset (A9) en Wang Xin (As6). Virton trad aan met Yannick Vostes (A2), Muhammed Mehmedovic (As13) en Cédric Merchez (A6), die ondanks een microscheur in zijn rechtervoet kon aantreden.

De bezoekers begonnen sterk aan de wedstrijd in het Peter Dorlandcentrum. Yannick Vostes won in de belle van Wang Xin en Merchez gaf weinig prijs aan Closset. Daarna scoorde Diest echter drie punten op rij: Mehmedovic kreeg geen grip op de services van Herbert, het dubbel bleef bij de thuisploeg en Wang Xin versloeg Merchez.

Yannick Vostes bleef als enige ongeslagen en won in vier sets van Herbert. Marc Closset schonk in de zevende en laatste wedstrijd van de avond de zege aan de thuisploeg door in vier games voorbij Mehmedovic te gaan.

Diest staat nu ongeslagen aan de leiding van poule A in de play-offs, met twee punten voorsprong op Virton. Sokah Hoboken staat derde, maar mag men allerminst als uitgeschakeld zien.

 

PW Diest - Sud Telecom Virton 4 - 3
WANG Xin - Yannick VOSTES 2 - 3
Marc CLOSSET - Cédric MERCHEZ 0 - 3
Gareth HERBERT - Muhuammed MEHMEDOVIC 3 - 1
Thuisduo - Bezoekersduo 3 - 1
WANG Xin - Cédric MERCHEZ 3 - 1
Gareth HERBERT - Yannick VOSTES 1 - 3
Marc CLOSSET - Muhuammed MEHMEDOVIC 3 - 1