Logo

Derde nederlaag op rij betekent zo goed als einde op hoogste niveau

Dylan Berlaar heeft haar voorlaatste thuiswedstrijd in Superdivisie voor een vol huis verloren tegen Vervia met 1-6. In de wedstrijd van de laatste kans kwam de ploeg nooit echt in de wedstrijd. Het behoud is nu niet langer realistisch.

Het trio Philippe Saive, Tian Zichao en Gaetan Swartenbrouckx uit Verviers bleek dinsdag een klasse te sterk voor de jongens van Berlaar. In een bomvol lokaal was het vooral genieten van mooie punten. De winst zat er nooit in.

In de eerste wedstrijd toonde Tian al dat hij zijn A5-klassement dubbel en dik waard is. Christophe Closset kwam in elke set op voorsprong, zelfs een keer met 10-4. Maar telkens schakelde de bezoeker nog een versnelling hoger en won hij de set. In match twee was Philippe Saive (nog steeds A3) de tegenstander. De taaie, ervaren broer van Jean-Michel bleek allerminst een hapklare brok voor Florent Lamoque. Het werd ook 0-3.

Tom Van Schil verloor daarna met 1-3 van Gaetan Swartenbrouckx, die dit weekend nog Belgisch Kampioen B werd. In het dubbelspel was het duo Tian-Saive een maatje te groot. Dan leek er toch een winstmatch aan te komen voor de thuisploeg. Cristophe Closset kwam op voorsprong tegen Saive, maar daarna kantelde de wedstrijd en werd het alsnog 1-3. In de match Van Schil - Tian bleek nogmaals de uitzonderlijke internationale klasse van de tegenstander: 0-3.

Enkel Florent Lamoque kon in een hoogstaande match de eer redden tegen Swartenbrouckx. Florent was af en toe flitsend zoals in zijn beste momenten. De ene na de andere winner werd afgemaakt. Maar Swartenbrouckx speelde met zijn B-titel op zak met bakken vertrouwen en vocht zich telkens terug in de wedstrijd nadat Lamoque was uitgelopen. Ook in de belle herhaalde dat scenario zich. Maar gelukkig bleef Flo het kalmste in de verlengingen.

Een zware eindstand van 1-6 maakt duidelijk dat Dylan Berlaar niet meer moet dromen van een verlengd verblijf in Superdivisie. In alle drie de wedstrijden werd verloren. De terugwedstrijden zijn dus een maat voor niets. Na twee mooie seizoenen is het voorbij.

Bron: TTK Berlaar

TTK Dylan Berlaar - Vervia 1 - 6
Christophe CLOSSET - TIAN Zichao 0 - 3
Florent LAMOQUE - Philippe SAIVE 0 - 3
Tom VAN SCHIL - Gaetan SWARTENBROUCKX 1 - 3
Closset/Lamoque - Saive/Tian 0 - 3
Christophe CLOSSET - Philippe SAIVE 1 - 3
Tom VAN SCHIL - TIAN Zichao 0 - 3