Logo

Lauric Jean heeft met zijn huidige Duitse ploeg Indeland Jülich een nieuwe zege geboekt in de 2de Bundesliga Nord. Dit maal versloegen ze

 

Jülich kende opnieuw een moeilijke start in het dubbelspel waarbij Jean en Halcour de situatie rechttrokken. Het Belgisch-Duitse duo versloegen het duo Kusschov/Delporte in de belle (2-1).

In de enkelspelen trok Jülich steeds meer het laken naar zich toe. Via een belle zette Lauric Jean zijn ploeg voor een tweede keer op voorsprong (3-4) na winst op Vladislav Broda.

Hervé Delporte bracht Bergneustadt opnieuw langszij dankzij een overwinning op Daniel Halcour. Maar daar bleef het bij voor de thuisploeg. Jülich won elk volgend enkelspel en liet slechts 1 belle toe. Lauric Jean zette de 4-8 op het bord dankzij zijn tweede individuele overwinning van de avond. Deze maal was hij met 0-3 te sterk voor de Rus Kusshov.

Hervé Delporte trad bij die 4-8 stand opnieuw in de arena. Zijn ploeggenoot die eerder een wedstrijd van de laatste kans aanvatte verloor echter, waardoor de 4-9 eindstand vast lag. De partij van Delporte tegen Axel Fischer werd daarom stilgelegd bij een 1-0 voorsprong in sets van onze landgenoot.

Met deze zege staat Jülich na 4 wedstrijden momenteel aan kop van de reeks. Omdat ook in Duitsland niet alle wedstrijden gelijktijdig worden gespeeld zijn er nog ploegen die hen kunnen bijhalen. Bergneustadt zakt naar een 9de en voorlaatste plaats na 3 gespeelde wedstrijden.