Logo

Jülich heeft in de Duitse 2de Bundesliga Nord een nieuwe zege geboekt. Thuis werd gewonnen van Hagen.

Indeland Jülich kende een moeilijke start tegen Hagen en verloor de eerste dubbelwedstrijden. Het duo Jean/Halcour zette de toon verder en kwam 0-2 achter tegen Andreas Fejer-Konnert en Pierre-Luc Theriault, de jonge Canadees die vorig jaar nog lid was van Villette Charleroi. In een mooie remonte dwongen de thuisspelers een belle af. Daarin wisten de bezoekers echter 4 matchballen te verzamelen (6-10). Lauric en Daniel wisten die alle vier te neutraliseren en konden bij 11-10 zelf een matchpunt afdwingen. Helaas voor Jülich bleek dit niet het goede te zijn en wisten de bezoekers het volgende (hun 5de) te veroveren en om te zetten met een 0-3 voorsprong als gevolg.

Laurics ploeggenoten creëerden een 1-4 tussenstand toen onze landgenoot zijn opwachting maakte tegen Jens Berkenkamp. De eerste set ging nipt naar de bezoeker. Lauric kon de twee volgende sets bij 11-5 naar zich toetrekken. Ook de vierde set ging naar Lauric, die Jülich in de match houdt bij 2-4.

Bij aanvang van zijn tweede enkelwedstrijd stond het ondertussen 6-5. Tegenstander van dienst was de Serviër Dragan Subotic. Alhoewel Lauric de eerste set met 7-11 verloor, kon hij daarna de wedstrijd naar zich toetrekken met 3-1 winst als gevolg. Bovendien zette hij Jülich na een moeilijke start 7-5 voor op de bezoekers uit Hagen.

Twee wedstrijden later staat het 9-5 en heeft Jülich de volle buit binnen.

Jülich - Hagen (9 - 5)

• Jean/Halcour - Fejer-Konnert/Theriault (2 - 3: -7, -11, 9, 5, -11)
  • Lauric Jean - Jens Berkenkamp (3 - 1: -10, 5, 5, 7)
  • Lauric Jean - Dragan Subotic (3 - 1: -7, 6, 6, 6)