Logo

De Duitse Bundesliga bestaat slechts uit acht teams meer. Ruhrstadt Herne moet om financiële redenen de strijd staken.

Herne kan haar financiële verplichtingen niet meer nakomen en dreigde daardoor haar licentie te verliezen. Het besloot daarom zelf haar eerste team terug te trekken uit de hoogste Duitse competitie. De club speelde haar eerste wedstrijd van de terugronde – tegen Borussia Düsseldorf – zelfs niet meer. De Bundesliga bestaat zo nog slechts uit acht teams, die meteen gevrijwaard zijn van degradatie.

De terugtrekking heeft ook gevolgen voor de stand in de Bundesliga. De uitslagen van Herne in de heenronde komen immers te vervallen. Dat is in het voordeel van Fulda-Maberzell en Plüderhausen, die als enigen van Ruhrstadt konden winnen.

De Duitse club bekijkt of het volgend seizoen een doorstart kan maken in de 2de Bundesliga om uiteindelijk opnieuw op het hoogste niveau aan te treden, maar daar is nu nog geen zekerheid over. De spelers Lars Hielscher, Kim Jung Hoon en Jacuk Kosowski dienen bijgevolg uit te kijken naar een nieuwe club, maar de mogelijkheden zijn beperkt.

Ook voor de Duitse Beker van het voorbije weekend had de terugtrekking van Herne gevolgen. Het won haar 1/8ste finale immers van Altena, maar door het forfait was het toch de tweedeklasser die in het finaleweekend mocht aantreden.

Het is niet de eerste terugtrekking dit seizoen. Nog voor de start moest ook Hanau de strijd staken. Aangezien dit voor het einde van de transferperiode was, had dit weinig gevolgen voor spelers Patrick Franziska, Ruwen Filus en Stefen Fegerl. Zij vonden tijdig een nieuwe club in de Duitse Bundesliga.

Eventuele gevolgen voor dalers uit de 2de Bundesliga zijn nog niet duidelijk. Alles hangt uiteraard af van het feit of (een van) beide clubs opnieuw zal aantreden in die reeksen.