Logo

Borussia Düsseldorf heeft haar 60ste titel ooit binnen. Dit weekend wist het de Duitse Beker 2012 te winnen in Stuttgart.

De Duitse bekercompetitie is vrij zwaar te noemen in het finaleweekend. Op twee dagen tijd worden immers drie ronden gestreden. Op zaterdag staan de kwartfinales op het programma, terwijl de winnaars op zondag de halve finale én finale spelen.

Twee teams uit de 2de Bundesliga wisten zich voor de kwartfinales te plaatsen. Altena en Union Velbert wisten dat huzarenstukje te klaren en kregen bij de laatste acht het gezelschap van titelverdediger Saarbrücken, topfavoriet Borussia Düsseldorf en uitdagers Werder Bremen, matec Frickenhausen, Fulda-Maberzell en Plüderhausen.

Een bekercompetitie staat meestal garant voor verrassingen. Velbert voegde de daad bij het woord door Plüderhausen met 3-0 uit te schakelen. De topper van de kwartfinale ging tussen Düsseldorf en Saarbrücken, waarbij de landskampioen met 3-1 aan het langste eind trok. Werder Bremen won met 3-1 van Frickenhausen, terwij Fulda-Maberzell de andere tweedeklasser Altena uit het tornooi knikkerde.

In de halve finale werd het klasseverschil wel gevolgd, alhoewel Velbert opnieuw een punt kon scoren tegen Fulda-Maberzell. Düsseldorf ging met 3-1 voorbij Champions League-speler Bremen.

Borussia Düsseldorf startte met een moeizame zege van Patrick Baum op de Chinese verdediger Wang Xi. Jonathan Groth kon daarna nog de eerste set afsnoepen van Timo Boll, maar daarna stond er geen maat meer op de landskampioen. Boll won drie sets op rij, waarna Patrick Süß de 60ste clubtitel van Düsseldorf veilig stelde met een 3-0 overwinning op Patrick Franziska.