Logo

De reserves van Saarbrücken hebben de strijd tegen sportieve degradatie verloren. In het voorlaatste duel ging het met 9-1 onderuit bij de reserves van matec Frickenhausen.

Het was opnieuw kopman Cedric Nuytinck die het enige punt voor Saarbrücken scoorde. Hij versloeg in een belle Zolt Sel. Julien Indeherberg wist zelf ook tweemaal een vijfde set af te dwingen, maar zowel individueel als in het dubbel met Emilien Vanrossomme trok hij daarin aan het kortste eind.

9 - 1 matec Frickenhausen II - Saarbrücken II        
1 - 0 Qiu D. / Udra - Nuytinck / Mostowys 3 - 1 6, -8, 4, 5
3 - 0 Golavsek / Qiu J.X. - Vanrossomme / Indeherberg 3 - 2 -8, -9, 11, 7, 9
4 - 0 Masaki YOSHIDA - Emilien VANROSSOMME 3 - 0 8, 6, 5
4 - 1 Zolt SEL - Cedric NUYTINCK 2 - 3 -5, 5, 10, -9, -6
6 - 1 Alfredas UDRA - Julien INDEHERBERG 3 - 2 9, -7, 6, -7, 8
9 - 1 Masaki YOSHIDA - Cedric NUYTINCK 3 - 0 5, 9, 6

 

Saarbrücken II eindigt zo zeker op een degradatieplaats in de 2de Bundesliga Süd. Zondag staat het laatste duel van de competitie op het programma tegen Hilpoltstein. Als de reserves van Grenzau geen punten pakken tegen Mainz 05 verovert Saarbrücken II de voorlaatste plaats.

Ondanks de sportieve degradatie kan het team van Nuytinck en co. mogelijks ook volgend jaar opnieuw aantreden in de 2de Bundesliga. Er zijn slechts weinig teams die een volwaardig team financieel op de been kunnen brengen, waardoor er meestal onvoldoende stijgers zijn om de reeksen aan te vullen.