Logo

Liebherr Ochsenhausen kent een bijzonder moeilijke periode in de Duitse Bundesliga. Was het na vier weken nog ongeslagen, dan slikte het zondag haar vijfde nederlaag op rij.

Nu was zelfs Hagen - de voorlaatste in de stand - de betere van de traditionele play-offkandidaat. Jonathan Groth was bij de thuisploeg de grote overwinnaar door in het beslissende vijfde duel zowaar de Zuid-Koreaan Ryu Seung Min in vier sets te verslaan. Hagen wipt zo dankzij een onderlinge zege over Mühlhausen, dat met 1-3 ten onder ging bij leider Fulda-Maberzell.

Grenzau deed als team een van de beste zaken tijdens de eerste speelweek van de terugronde door Borussia Düsseldorf met 3-2 te verslaan. Andrej Gacina wist zich voorbij Timo Boll te knokken in het vierde duel van de wedstrijd en zet zijn team zo op de vierde plek van het tussentijds klassement.

Saarbrücken won eveneens met 3-2 van regerend landskampioen Werder Bremen, dat zo uit de top vier tuimelt. Beide teams hebben nu twee punten achterstand op Grenzau, de nieuwe nummer vier.

Fulda-Maberzell loopt dus twee punten uit op eerste achtervolgers Düsseldorf en Frickenhausen. Dat laatste team staat nu dankzij een onderling betere score op de tweede plaats van het klassement nadat het met 3-1 won van rode lantaarn Plüderhausen.