Logo

Borussia Düsseldorf wist afgelopen weekend haar 22ste bekertitel te veroveren in Stuttgart. Tijdens het finaleweekend met acht ploegen bleef de regerende titelhouder ongeslagen.

Timo Boll en kompanen zetten in de kwartfinales eerst met een vrij droge 3-0 Mühlhausen, de promovendus in de Bundesliga, opzij. Nadien rekende het team van de Nederlandse coach Danny Heister met Grenzau af. Andrej Gacina wist Patrick Baum te verslaan, maar Boll kreeg zijn revanche voor zijn recente nederlaag in de Bundesliga.

De leider in de Duitse Bundesliga - Fulda-Maberzell - wist zich ook voor de finale te plaatsen door tweedeklasser Bergneustadt met 3-1 te verslaan in de kwartfinales (Benedikt Duda won verrassend van Wang Xi). In de halve finales was Rhönsprudel nipt de betere van Ochsenhausen, dat niet tot een individuele zege kwam.

Wang Xi opende de score voor de uitdager door in vijven Patrick Baum te verslaan, die zo een tweede nederlaag incasseerde dit weekend. Boll trok dit recht door in vier sets zijn jonge landgenoot Patrick Franziska opzij te zetten. De Indiër Kamal Achanta bracht de titelverdediger op voorsprong met een zege op Ruwen Filus, waarna een Boll de klus klaarde tegen Wang.

 

De overwinning is - na de onverwachte heropvissing in de Champions League - ongetwijfeld een nieuwe mentale opkikker voor de Duitse veelkampioen. Internationaal kwam Düsseldorf nog niet tot winst, terwijl het in de Bundesliga na drie nederlagen de tweede plaats moet delen met Frickenhausen. Boll gaf vooraf al te kennen dat hij zijn team naar een nieuwe bekertitel wil leiden en zo de teleurstellende resultaten van de afgelopen maanden van zich af wil schudden. De eerste stap is alvast gezet.