Logo

Cedric Nuytinck heeft met TTC Hagen een tweede overwinning geboekt in de Duitse Bundesliga. Het opleidingsteam klopte niemand minder dan Borussia Düsseldorf.

Toegegeven, de Duitse veelvraat kent een moeilijke periode door blessureleed. Zo is kopman Timo Boll al een hele tijd niet meer van de partij en woensdag viel ook youngster Patrick Franziska uit waardoor de uitgestelde wedstrijd van de zesde speelweek plots in het gedrang kwam. Daarenboven heeft de Indiër Achanta Kamal zijn topvorm nog steeds niet teruggevonden sinds zijn terugkeer aan de tafel.

Toch was er geen vuiltje aan de lucht bij aanvang van de wedstrijd voor het bezoekende Borussia: onze landgenoot Cedric Nuytinck verloor in vier sets van de Griekse verdediger Gionis. Anton Kallberg zette een goede prestatie neer tegen Kamal en bracht Hagen via een gewonnen belle langszij, maar invaller en trainer van Düsseldorf, de Nederlander Danny Heister, bracht zijn team een tweede maal op voorsprong dankzij een zege in drie sets op de Kroaat Borna Kovac.

Nuytinck kreeg ook zijn kans tegen Kamal en pakte die ruimschoots door een zege in vier sets, waardoor thuiskopman Kallberg voor de winst mocht strijden tegen Gionis. De spanning was te snijden: de Zweed wist tot twee maal toe nipt op voorsprong te komen, maar bekocht die inspanningen telkens in de volgende set. Een belle moest de strijd beslissen en daarin trok Anton zowaar met 11-3 vlot het pleit naar zich toe.

Opvallend: de drie spelers van Hagen zijn door Borussia voorgesteld aan het team, dat onverwacht toch op het hoogste niveau mocht aantreden. Kallberg, Nuytinck en Kovac geven zo aan dat het vertrouwen dat zowel Düsseldorf als Hagen in hen stelde zeker niet onterecht is!

3 - 2 TTC Hagen - Borussia Düsseldorf
0-1Cédric NUYTINCK-Panagiotis GIONIS1-36, -6, -9, -5
1-1Anton KALLBERG-Achanta KAMAL3-2-9, 6, 6, -5, 7
1-2Borna KOVAC-Danny HEISTER0-3-12, -9, -7
2-2Cédric NUYTINCK-Achanta KAMAL3-19, 8, -8, 8
3-2Anton KALKBERG-Panagiotis GIONIS3-29, -4, 10, -4, 3

 

Met deze twee onverwachte (maar verdiende) punten neemt Hagen wat afstand van de degradatiezone. Het staat nu los op een achtste plaats met twee punten voorsprong op Grünwettersbach en vier punten op rode lantaarn Mühlhausen. Voor Düsseldorf is het reeds de derde nederlaag dit seizoen. Hierdoor stijgt de druk op het kampioenenteam, dat zondag al het bezoek krijgt van Ochsenhausen.