Logo

Cedric Nuytinck heeft met TTC Hagen geen vervolg kunnen breien aan hun onverwachte overwinning op Düsseldorf. Zondag bleek rode lantaarn Mühlhausen helaas te sterk.

Aan de Oost-Vlaming zal het alvast niet gelegen hebben. Hij won zijn openingswedstrijd tegen thuiskopman Ovidiu Ionescu en bracht zo Hagen op voorsprong. Helaas moest zijn eigen kopman, de Zweed Anton Kallberg, zijn meerdere erkennen in zowel Lars Hielscher – die zijn eerste individuele zege boekte dit seizoen – én Ionescu. Tussendoor kwam Borna Kovac te kort tegen Bohumil Vozicky waardoor Nuytinck geen tweede wedstrijd mocht aanvatten.

3 - 1 -
0-1Ovidiu IONESCU-Cedric NUYTINCK1-39 ,-7, -9, -9
1-1Lars HIELSCHER-Anton KALLBERG3-16, 10, -10, 4
2-1Bohumil VOZICKY-Borna KOVAC3-1-8, 12, 9, 5
3-1Oviciu IONESCU-Anton KALLBERG3-1-3, 8, 10, 6

 

Dankzij de eerste teamzege van het seizoen, glipt Mühlhausen weg van de laatste plaats in het klassement. Het geeft de rode lantaarn nu door aan Grünwettersbach. Hagen behoudt twee punten voorsprong op de twee degradatieplaatsen.

Düsseldorf blijft overigens in de klappen delen. De vele blessures maken dat de Duitse veelvraat nu reeds een vierde verlies incasseerde dit seizoen, ditmaal thuis tegen Ochsenhausen. Saarbrücken blijft, dankzij een zege op Grenzau, ongeslagen aan de leiding van het klassement.