Logo

Cedric Nuytinck heeft met TTC Hagen het laatste duel uit de reguliere Duitse competitie met 1-3 verloren tegen competitiewinnaar Fulda-Maberzell.

Anton Kallberg zorgde eens te meer voor de eerredder met een openingszege op Wang Xi. Nuytinck zelf had in de eerste set kansen tegen Ruwen Filus, maar trok met 10-12 toch aan het kortste eind. De bezoekende Duitser trok nadien duidelijker het laken naar zich toe. In de resterende wedstrijd kon Borna Kovac nog een set winnen van Jonathan Groth, maar meer zat er niet meer in voor Hagen.

1 - 3 TTC Hagen - TTC Fulda-Maberzell
1-0Anton KALLBERG-WANG Xi3-25, -11, -4, 12, 10
1-1Cedric NUYTINCK-Ruwen FILUS0-3-10, -3, -7
1-2Borna KOVAC-Jonathan GROTH1-3-7, -3, 10, -5
1-3Anton KALLBERG-Ruwen FILUS0-3-11, -10, -4

 

Hagen eindigt zo definitief op de negende plaats en zakt theoretisch naar de 2de Bundesliga. Het verleden leert echter dat niet iedere promovendus uit de lagere reeks effectief een stap hoger wil zetten. Zo is Jülich op dit moment nog steeds kanshebber om door te stoten naar de 1ste Bundesliga, maar in het recente verleden heeft het team van Lauric Jean daar nog voor gepast. De geruchten op de transfertmarkt wijzen alvast opnieuw in die richting.

 

Borussia Düsseldorf is op de laatste speeldag door het oog van de naald gekropen. Het stond op de voorlaatste speeldag vijfde en was bijgevolg virtueel uitgeschakeld voor de play-offs. Onverwacht ging de nummer vier, Bergneustadt, onderuit tegen rode lantaarn Mühlhausen waardoor Düsseldorf plots toch haar titel kan verdedigen. In de halve finales nam het alvast met 3-0 de maat van Fulda-Maberzell, waardoor het team van coach Danny Heister en topspeler Timo Boll plots weer favoriet is...