Logo

Indeland Jülich heeft het promotieduel tegen Hilpoltstein winnend afgesloten. Op bezoek bij de rechtstreekse concurrent wist het een knappe 1-6 overwinning te boeken.

Lauric Jean en de Nederlander Ewout Oostwouder waren de enigen die een nederlaag moesten toestaan tegen de thuisploeg in het tweede dubbelspel. Individueel bleef iedereen ongeslagen, dus ook onze landgenoot Jean met zeges op zowel Alexander Flemming als Petr David. Met de mentale weerbaarheid van Lauric zit het alvast goed. Tegen David wist hij een 4-8 achterstand in de tweede set ei zo na recht te trekken.

1 - 6 Hilpoltstein - indeland Jülich
1-1Flemming / Christ-Jean / Oostwouder3-06, 9, 12
1-3Alexander FLEMMING-Lauric JEAN1-3-7, 7, -1, -9
1-6Petr DAVID-Lauric JEAN1-3-5, 9, -9, -5

 

Jülich heeft met nog een wedstrijd te gaan nog steeds de leiding in handen. Het kan die in het slotduel nog verspelen aan Bad Königshofen, de enige resterende concurrent om de titel. Een gelijkspel volgende week in de rechtstreekse confrontatie is voldoende.

Zelfs als het kampioen wordt is het nog een vraagteken of Jülich de stap vooruit zet naar de 1ste Bundesliga. In het verleden heeft Jülich het al nagelaten die stap te maken. De geruchten uit het transfercircuit lijken een nieuwe verzaking aan promotie aan te kondigen.