Logo

Lauric Jean is er met indeland Jülich niet in geslaagd de titel in de Duitse 2de Bundesliga te grijpen. Op de slotdag verloor het kwartet de beslissende wedstrijd op bezoek bij Bad Königshofen.

Jülich verdedigde een voorsprong van twee punten en had dus voldoende aan een gelijkspel op vreemde bodem. Het werd echter een ware afstraffing, waarbij de bezoekers amper sets wonnen en slechts twee individuele zeges konden boeken. Lauric was enkel in het dubbelspel, aan de zijde van de Nederlander Ewout Oostwouder, succesvol. In zijn enkelspelen kon de kopman van Jülich slechts een set naar zich toetrekken. 

6 - 2 Bad Königshofen - indeland Jülich
0-1Vyborny / Schüller-Jean / Oostwouder1-311, -5, -9, -3
3-1Richard VYBORNY-Lauric JEAN3-17, 5, -6, 9
5-1Mizuki OIKAWA-Lauric JEAN3-09, 7, 8

 

Met deze nederlaag eindigen dit seizoen drie teams op 23 punten in de eindstand. Hilpoltstein was reeds eerder uitgeschakeld omwille van haar lage winstratio (+9). Königshofen (+26) heeft dan weer een beter quotiënt dan Jülich (+18) waardoor het met de titel gaat lopen.

Jülich heeft met haar tweede plaats wel het recht op promotie afgedwongen. Dat zou het - naar alle waarschijnlijkheid - niet opnemen, waardoor het volgende jaar opnieuw in de 2de Bundesliga zal aantreden met Lauric Jean als kopman en Martin Allegro als nieuwkomer op de vierde plaats.