Logo

Adrien Rassenfosse - © ITTF
Adrien Rassenfosse - © ITTF

Na twee maanden zonder zege, start FC Köln de terugronde in de Duitse 2de Bundesliga met een thuisoverwinning tegen Fortuna Passau.

Kopman Adrien Rassenfosse bracht het team meteen op voorsprong met een zege in het dubbelspel aan de zijde van Tobias Hippler. Ook het tweede dubbelspel bleef thuis. De Belgische international zette in vier sets de 3-0 op het scorebord met een zege tegen Gustavo Gomez. 

Na twee overwinningen en een nederlaag door zijn teammaats, was Rassenfosse opnieuw aan zet. In het duel der kopmannen trok hij in drie sets aan het langste eind tegen Vyacheslav Krivosheev, waardoor de bezoekers definitief uitgeteld waren.

Een mooie overwinning in de middenmoot voor de Keulenaars, die in de heenronde nog met 6-3 de boot in gingen in Passsau. Rassenfosse speelde toen twee belles tegen Gomez (verloren) en Krivosheev (gewonnen). Ondanks het thuisvoordeel toch een knappe progressie.

6 - 1 Köln - Fortuna Passau
1-0Rassenfosse / Hippler-Oyebode / Rinderer3-05, 7, 11
3-0Adrien RASSENFOSSE-Gustavo GOMEZ3-1-7, 6, 4, 13
6-1Adrien RASSENFOSSE-Vyacheslag KRIVOSHEEV3-05, 10, 10

 

Met deze zege kan Köln, dat in november thuis zonder Rassenfosse gelijk speelde tegen Berlijn en onderuit ging tegen Dortmund, zich terug veiliger nestelen in de middenmoot. Het staat nu in een vertekende stand met zekerheid zevende.