Logo

Cedric Nuytinck - © ITTF

Thuis ondervond Saarbrücken nauwelijks problemen met Mainz. Het werd een droge 3-0 overwinning.

Enkel onze landgenoot Cedric Nuytinck liet zich verrassen door de rode lantaarn in de Duitse Bundesliga. Carlo Rossi snoepte hem de tweede set af met 9-11. De Oost-Vlaming zette nadien meteen orde op zaken met twee maal 11-2. Het bleef dus de enige setwinst voor de bezoekers, die in de andere wedstrijden nooit verder kwamen dan acht punten in een set. Saarbrücken klaarde de klus dan ook met 3-0 in een duel dat slechts een uur en twintig minuten duurde.

3 - 0 Saarbrücken - Mainz 05
3-0Cedric NUYTINCK-Carlo ROSSI3-15, -9, 2, 2

Aangezien Düsseldorf een nieuwe nederlaag leed, komt Saarbrücken opnieuw op twee punten van de Rekordmeister. Een verlengd verblijf op het hoogste niveau zit er voor Mainz waarschijnlijk niet meer in. Het heeft nu zes punten achterstand op het duo Grenzau en Bergneustadt dat een onderlinge strijd voert om de tweede degradatieplaats te vermijden. Beide teams wonnen wel verrassend tegen respectievelijk Düsseldorf en Ochsenhausen.