Logo

In Duitsland zit de heenronde van de reguliere competitie van de Bundesliga er op. Op de laatste speeldag stond de topper tussen titelverdediger Borussia Düsseldorf en bekerwinnaar Saarbrücken op het programma. De titelverdediger won en bracht haar herfstitel zo in veiligheid.

Het werd een ongemeen spannende strijd tussen de nummer een en twee in de stand op dat moment. Saarbrücken speelde thuis en wist via Bastian Steger en Bojan Tokic telkens een voorsprong op te bouwen, maar Patrick Baum bracht de stand telkens in evenwicht nadat hij zijn wedstrijden in een belle had gewonnen. In het beslissende vijfde duel moest Joao Monteiro zijn meerdere erkennen in Christian Süß. Opvallend genoeg verscheen Timo Boll in deze topper niet aan tafel. Anderzijds kon nieuweling Ricardo Walther wel een vijfde set afdwingen tegen Tokic.

Werder Bremen wist haar duel met Fulda-Maberzell met 3-1 te winnen en komt zo langs Saarbrücken heen. Beide ploegen delen de tweede plaats met Ochsenhausen, dat dit weekend haar speelvrije week kende.

Plüderhausen verraste dit weekend met een uitzege bij matec Frickenhausen. De thuisploeg mist zo de kans om zich mee op de tweede plaats te nestelen, terwijl Plüderhausen opnieuw afscheid neemt van de degradatieplaats. In het onderlinge degradatieduel trok het bezoekende Grenzau aan het langste eind in Herne. Ruhrstadt Herne deelt nu de laatste plaats met Fulda-Maberzell.