Logo

In de Duitse Bundesliga zijn de teams reeds aan de terugronde begonnen. Drie van de vier wedstrijden vonden dit weekend plaats, waarbij Saarbrücken – mét Cedric Nuytinck – opnieuw haar meerdere moest erkennen in Ochsenhausen.

De Duitse bekerwinnaar verloor ditmaal thuis met 0-3 van Liebherr Ochsenhausen. Bastian Steger wist een 0-2 achterstand tegen de Portugees Tiago Apolonia nog recht te zetten, maar in de beslissende belle ging hij alsnog onderuit. Bojan Tokic wist de eerste set tegen de Zuid-Koreaan Ryu Seung Min tot vreugde van het publiek te winnen, maar moest in de volgende drie sets alsnog zijn meerdere erkennen in de bezoekende kopman.

Joao Monteiro kon ziek niet aantreden voor Saarbrücken, dat daarom beroep deed op eerste reservespeler Cedric Nuytinck. Onze landgenoot trad aan tegen de Rus Kirill Skachkov, die ruim tweehonderd plaatsen hoger op de wereldranglijst staat genoteerd. Dat was ook duidelijk te zien in het spelbeeld, waar Nuytinck steeds tegen een achterstand aankeek. Enkel in de eerste set kon hij een tijdje gelijke tred houden (9-11).

Door deze nederlaag zakt Saarbrücken terug naar de vierde plaats, op twee punten achterstand van Ochsenhausen.

0 - 3 Saarbrücken - Liebherr Ochsenhausen
0 - 1 Bastian STEGER - Tiago APOLONIA 2 - 3 -9, -9, 8, 10, -7
0 - 2 Bojan TOKIC - RYU Seung Min 1 - 3 8, -6, -6, -8
0 - 3 Cedric NUYTINCK - Kirill SKACHKOV 0 - 3 -9, -6, -5

Werder Bremen wist haar wedstrijd tegen Grenzau winnend af te sluiten en deelt de tweede plaats met Liebherr Ochsenhausen. Beide teams hebben twee punten achterstand op Borussia Düsseldorf, dat dit weekend in de Europese Supercup in actie kwam en haar wedstrijd van de negende speeldag had uitgesteld naar volgende week. Fulda Maberzell verlaat de laatste plaats dankzij een zege tegen Plüderhausen. Beide teams hebben, samen met Grenzau, twee punten voorsprong op staartploeg Herne, dat volgende week nog speelt tegen leider Düsseldorf.