Logo

Düsseldorf en Saarbrücken winnen heenwedstrijd halve finales play-off Duitse Bundesliga

De grootste favorieten voor de Duitse landstitel hebben hun heenwedstrijd in de halve finale van de play-offs gewonnen. Zowel Saarbrücken als Düsseldorf wonnen op vijandige bodem.

 

De titelverdediger speelde voor het eerst sinds lang nog eens voltallig en ging met 1-3 voorbij Fulda-Maberzell. Wang Xi kon de eer van de thuisploeg redden door in de eerste wedstrijd van de avond voorbij Patrick Baum te gaan. Timo Boll en Christian Süß zetten echter orde op zaken met zeges op Jan-Over Waldner, Robert Svensson en diezelfde Wang Xi, alhoewel de Chinees zich pas in de belle gewonnen gaf tegen Boll.

Saarbrücken had het lastiger op bezoek bij Ochsenhausen. Kirill Skachkov leek namelijk een onneembare horde bij de thuisploeg en Joao Monteiro ging pas met het kleinste verschil (10-12 in de belle) voorbij Andrej Gacina. Zeges van Bastian Steger, opvallend als derde opgesteld, tegen Tiago Apolonia en van Bojan Tokic op Andrej Gacina geeft de leider na de reguliere competitie wel iets meer ademruimte in de thuiswedstrijd van nu zaterdag.