Logo

Saarbrücken, Düsseldorf en Fulda-Maberzell vervolledigen halve finales Duitse competitie

 

Vorig weekend werd de laatste speelweek in de Duitse Bundesliga gespeeld. Leider Saarbrücken leed een nieuwe nederlaag tegen Werder Bremen. Ochsenhausen won echter ook van Fulda-Maberzell en kaapt zo het vierde ticket weg.

 

Saarbrücken was niet compleet: onze landgenoot Cédric Nuytinck kreeg een nieuwe kans in de hoogste Duitse competitie en speelde aan de zijde van Bastian Steger en Bojan Tokic. Tegen Cioti Constantin (Werder Bremen) wist Nuytinck geen van de drie spannende sets te winnen (-9, -8, -10). Door het dubbele verlies van Steger leed Saarbrücken overigens haar derde nederlaag van het seizoen. Voor de eindstand maakte dat weinig uit: de leidersplaats was reeds eerder veilig gesteld.

Düsseldorf was ook al zeker van een play-offticket dankzij haar tweede plaats. Thuis won het haar laatste wedstrijd in de reguliere competitie met 3-0 van Hanau, dat zelf al het behoud had verzekerd.

De strijd om de twee resterende tickets voor de halve finales van de play-offs ging tussen Werder Bremen, Ochsenhausen en Fulda-Maberzell. Door de winst van Bremen op Saarbrücken was Ochsenhausen verplicht te winnen van Fulda-Maberzell om gelijk te komen. Dat lukte ook. In de onderlinge confrontaties trekt Bremen uiteindelijk aan het kortste eind en eindigt vijfde, net buiten de play-offplaatsen.

Onderaan het klassement viel de beslissing ook pas in de laatste speelweek. Slachtoffers zijn Plüderhausen en promovendus matec Frickenhausen. Ondanks winst van Frickenhausen op rechtstreeks concurrent Herne, was het niet voldoende voor een verlengd verblijf op het hoogste niveau. Plüderhausen trok dan weer aan het kortste eind tegen Grenzau.