Logo

Verlies voor Saarbrücken - mét Nuytinck - en Düsseldorf

Na de midweek stond zaterdag de voorlaatste speelweek van de reguliere Duitse competitie op het programma in de Bundesliga. De uitslagen waren echter bijzonder verrassend te noemen.

 

Saarbrücken stelde van het vaste trio uit het eerste team enkel Bojan Tokic op tegen hekkensluiter Frickenhausen. Hij speelde op de derde plaats en kreeg Cedric Nuytinck en Bojan Crepulja naast zich. Onze landgenoot proeft zo voor de tweede maal dit seizoen van het hoogste Duitse niveau. Het resultaat was echter een 1-3 nederlaag voor de leider. Nuytinck wist zowel tegen de Pool Jacub Kosowski als de Japanner Kenji Matsudaira een set mee te sprokkelen, maar daar bleef het bij. Tokic "redde" de eer dankzij een walk-over op Torben Wosik.

1 - 3 Saarbrücken - matec Frickenhausen        
0 - 1 Cedric NUYTINCK - Jacub KOSOWSKI 1 - 3 -5, 9, -9, -8
1 - 3 Cedric NUYTINCK - Kenji MATSUDAIRA 1 - 3 -8, -5, 8, -7

 

Ook titelverdediger Borussia Düsseldorf beet in het stof in haar wedstrijd tegen Liebherr Ochsenhausen. Het was zowaar coach Danny Heister die de eer van bezoekers hoog hield door Liam Pitchford te verslaan. Christian Süß en Jakab Janos geraakten niet voorbij Andrej Gacina en Kirill Skachkov.

Ochsenhausen heeft, door de even onverwachte nederlaag van Werder Bremen bij staartploeg Plüderhausen, opeens een play-offticket te pakken. Plüderhausen zelf staat momenteel op een veilige plaats. Het springt immers voorbij Grenzau, dat met 3-1 ten onder ging bij Hanau.

Fulda-Maberzell tenslotte stelde haar voorlopige derde plaats veiliger met een nipte 2-3 winst bij Herne.