Logo

Drie ploegen strijden om twee tickets voor de play-offs

In Duitsland werden dinsdag en donderdag, kort na de Wereldkampioenschappen voor Landenteams, een volledige speelweek afgewerkt in de Duitse Bundesliga. Er vielen geen verrassingen te noteren: de eerste vijf teams in de stand wisten hun tegenstander te verslaan.

 

De uitslagen lieten ook weinig spanning in de wedstrijden zien. Leider Saarbrücken ging thuis met 3-0 voorbij staartploeg Plüderhausen. Herne wist wel een individuele wedstrijd te winnen, op bezoek bij Düsseldorf. De titelverdediger rekende donderdagavond niet op Boll en Baum, waardoor de Nederlandse coach Danny Heister opnieuw aan tafel verscheen. Hij moest echter zijn meerdere erkennen in Lars Hielscher. Christian Süß en Jakab János wisten hun wedstrijden winnend af te sluiten, alhoewel kopman-ad-interim Süß tegen de Tsjech Petr Korbel (ex-La Villette) een belle nodig had.

Fulda-Maberzell en Werder Bremen behouden, dankzij hun winst tegen respectievelijk Frickenhausen en Hanau, de beste papieren op de twee resterende tickets voor de play-offs van de Duitse competitie. Ochsenhausen won ook haar wedstrijd, maar blijft op twee punten achterstand staan. Bovendien heeft het nog een zwaar programma voor de boeg met zaterdag een thuiswedstrijd tegen Borussia Düsseldorf.