Logo

Zege tegen Velbert houdt ook kansen Celle gaaf

Lauric Jean heeft met Indeland Jülich een zoveelste zege geboekt in de Duitse 2de Bundesliga Nord. Zijn team blijft daardoor mooi op de tweede plaats staan.

 

De titelverdediger in deze reeks, die bewust niet heeft gekozen voor promotie omwille van financiële redenen, speelt opnieuw mee met de top. Dit jaar blijkt er echter weinig maat te staan op Siek. De grootste uitdager heeft vijf punten voorsprong op Jülich maar ook wel een wedstrijd meer gespeeld. Het onderlinge duel komt er ook nog aan, waardoor de titel nog steeds mogelijk is.

Een zege tegen Union Velbert was zondag dan wel noodzakelijk, zeker omdat de tegenstander van dienst op de achtste plaats staat. Lauric Jean had het niet makkelijk en kon slechts zijn tweede enkelspel met het kleinste verschil winnen. Zijn teamgenoten zorgde voor de andere acht benodigde punten om uiteindelijk een 4-9 uitoverwinning te boeken. De zege had nog ruimer kunnen zijn, maar kopman Walther Ricardo kon niet in actie komen. Lauric Jean was bijgevolg de enige die punten liet liggen.

De nederlaag van Velbert is ook goed nieuws voor Julien Indeherberg en Celle. Met een wedstrijd minder gespeeld dan Velbert staan ze op amper drie punten van de redding in deze reeks.

 

Union Velbert - Indeland Jülich 4 - 9  
Wehking/Helbing - Jean/Lenzen 3 - 1 6, 6, -9, 8
Lennart WEHKING - Lauric JEAN 3 - 2 -4, 9, 8, -8, 9
Björn HELBING - Lauric JEAN 2 - 3 -10 ,-9, 7, 4, -7