Logo

Belgen verliezen nipt van derde in de stand

Sinds de winterstop heeft het tweede team van Saarbrücken een nieuw elan gevonden. Het heeft zich uit de degradatiezone gehesen en weet nu zelfs te kampen met ploegen die om promotie strijden.

 

Zondag gingen Nuytinck, Vanrossomme en Devos op bezoek bij Weinheim, voorlopig derde in de stand en nog volop in strijd om promotie. Saarbrücken II maalde er niet om. De nieuwe opstelling sinds de terugronde, tweede man Bojan Crepulja is teruggezakt naar de vierde plaats, maakt de reserves van de pokalmeister een stuk slagvaardiger.

Het werd een bijzonder spannende strijd in Weinheim waarin zowaar het laatste dubbelspel uitsluitsel moest geven. Daarin trokken Nuytinck en Crepulja echter aan het kortste eind met een spijtige 7-9 nederlaag als gevolg. Individueel kwam Emilien Vanrossomme te kort, Nuytinck boekte een overwinning en Robin Devos wist zijn beide wedstrijden te winnen.

De nederlaag betekent wel dat Saarbrücken II nog niet helemaal is gered. Het heeft wel drie punten voorsprong op, en een wedstrijd meer gespeeld dan, Seligenstadt dat momenteel op de negende plaats staat.

 

Weinheim - Saarbrücken II 9 - 7  
Schlichter/Ionescu - Vanrossomme/Naumann 3 - 1 6, -8, 8, 7
Jost/Klumpp - Nuytinck/Crepulja 0 - 3 -7, -7, -9
Wan/Baum - Devos/Mostowys 2 - 3 9, -8, 10, -12, -9
Jörg SCHLICHTER - Emilien VANROSSOMME 3 - 2 -9, 8, 4, -8, 6
Ovidiu IONESCU - Cedric NUYTINCK 1 - 3 -7, -6, 5, -7
Björn BAUM - Robin DEVOS 2 - 3 -8, -5, 4, 9, -5
Jörg SCHLICHTER - Cedric NUYTINCK 3 - 1 7, -7, 6, 3
Ovidiu IONESCU - Emilien VANROSSOMME 3 - 0 9, 3, 4
Frederick JOST - Robin DEVOS 1 - 3 7, -11, -8, -6
Schlichter/Ionescu - Nuytinck/Crepulja 3 - 0 6, 10, 7