Logo

Lauric twee keer nipt ten onder

 

Indeland Jülich heeft haar co-leidersplaats in de 2de Bundesliga Nord prijsgegeven na een nipt verlies tegen uitdager Bergneustadt.

 

De thuisploeg heeft zich dit seizoen zwaar versterkt en strijdt niet meer tegen degradatie maar om promotie. De strijd tegen Indeland Jülich had dus sowieso belangrijke gevolgen voor de kop van het klassement.

Lauric verloor het eerste dubbelspel, aan de zijde van Christian Strack, bijzonder nipt. De spanning was dus van meet af aan te snijden voor beide teams, maar Bergneustadt trok meestal wel aan het langste eind. Zo ook in het eerste enkelspel, waarin Lauric Jean in drie sets de duimen moest leggen tegen Jonathan Groth. Twee sets gingen met het kleinste verschil naar de thuisspeler.

In zijn tweede enkelspel was een wisselend spelbeeld aanwezig bij Lauric. De eerste set was nog gelijkopgaand, maar ging naar thuisspeler Roman Rosenberg. Jean herpakte zich schitterend (3-11), maar verloor de volgende twee sets dan weer ruim.

De ploegmaats bij Jülich konden het tij niet keren. Thuisploeg Bergneustadt won uiteindelijk met 9-5 en springt zo over Jülich naar de tweede plaats. Het team van Lauric volgt op een punt. Leider is nu Siek, dat dit weekend twee wedstrijden winnend afsloot en, met een wedstrijd meer gespeeld, een voorsprong van vier punten heeft.

Schwalbe Bergneustadt - Indeland Jülich 9 - 5  
Groth/Rosenberg - Jean/Strack 3 - 2 8, -13, 8, -4, 10
Jonathan GROTH - Lauric JEAN 3 - 0 4, 10, 11
Roman ROSENBERG - Lauric JEAN 3 - 1 8, -3, 2, 5