Logo

Tweede team niet voorbij Mühlhausen

 

Saarbrücken II heeft na twee overwinningen op rij thuis verloren van Mühlhausen.

 

Het tweede team van het Zuid-Duitse Saarbrücken vecht ook dit seizoen tegen de degradatie. Na Nuytinck werd het team dit jaar versterkt door Emilien Vanrossomme en Robin Devos, die zich na een half seizoen voorbij de Serviër Bojan Crepulja speelden. Dat leverde bij aanvang van de terugronde meteen twee zeges op, waardoor Saarbrücken II zich zowaar uit de degradatiereeks speelde.

In de thuiswedstrijd tegen Mühlhausen, één van de vier ploegen die zichzelf als titelpretendent in deze open reeks kan beschouwen, ging het team echter met ruime 3-9 cijfers de boot in. Devos, momenteel derde man, speelde niet mee waardoor het team wel verzwakt aan de start kwam. Emilien Vanrossomme moet zich bovendien nog aanpassen aan het hogere niveau door sinds de jaarwisseling in het eerste paar uit te komen.

Van de zes wedstrijden met Belgische deelname werd uiteindelijk slechts eentje gewonnen: kopman Nuytinck versloeg Tang Bing.

De nederlaag is absoluut geen drama voor Saarbrücken II. Door de nederlaag van Seligenstadt blijft het meest uitgesproken Belgische team in de 2de Bundesliga op plaats zeven staan, met vijf punten voorsprong op de eerste degradatieplaats.

Saarbrücken II - Mühlhausen 3 - 9  
Nuytinck/Crepulja - Burgis/David 0 - 3 -6, -11, -7
Vanrossomme/Jäger - Tang/Pansky 0 - 3 -7, -9, -4
Cedric NUYTINCK - TANG Bing 3 - 2 9, -13, 10, -9, 3
Emilien VANROSSOMME - Mattis BURGIS 2 - 3 -6, -4, -7
Cedric NUYTINCK - Mattis BURGIS 0 - 3 7, -8, -8, 4, -6
Emilien VANROSSOMME - TANG Bing 1 - 3 5, -5, -1, -2