Logo

Saarbrücken voorlopig ingeslagen in reguliere competitie en beker

 

Het eerste team van Saarbrücken lijkt dit jaar ongenaakbaar te zijn in Duitsland. Tot nu toe bleef het ongeslagen in de Duitse Bundesliga. Vorig weekend voegde het daar de Duitse Beker aan toe.

 

De Duitse Bekercompetitie speelde zich op twee dagen af, met op vrijdag 6 januari de kwartfinales en op zaterdag de halve finales gevolgd door de finale. De eerste wedstrijd was meteen een klepper van formaat: Borussia Düsseldorf en de huidige leider in de Bundesliga stonden in de kwartfinale al tegenover elkaar. De titelverdediger blijft in de problemen zitten: Boll heeft last aan de schouder en bleef op doktersadvies aan de kant, Süss is nog niet helemaal de oude en Patrick Baum hervatte onlangs pas de training. Saarbrücken daarentegen zit in de vorm van haar leven. Het resultaat was een 3-1-overwinning voor de uitdager. Daarmee stond na de eerste dag al vast dat er een nieuwe "Pokalmeister" zou volgen op zaterdag.

In de halve finale bleek Werder Bremen een moeilijke tegenstander voor de titelfavoriet. De uitdagers kwamen 2-1 voor, maar Steger en Monteiro wisten hun tweede wedstrijd in de belle naar zich toe te trekken, beiden met 7-11. De tegenstander in de finale werd Pluderhausen, dat met 2-3 voorbij Fulda-Maberzell ging.

Bastian Steger bleek eens te meer van goudwaarde voor Saarbrücken. Hij bleef het hele weekend ongeslagen, zodat Bojan Tokic of Joao Monteiro in de finale slechts voor een derde zege dienden te zorgen. Waar dat in de halve finale was weggelegd voor de Portugees, wist de Sloveen in de finale het belangrijke derde punt in de wacht te slepen.