Logo

Ook rode lantaarn Stuttgart moet er aan geloven

 

Het tweede team van Saarbrücken heeft opnieuw een belangrijke stap richting behoud gezet. Het versloeg dit weekend een tweede rechtstreekse concurrent.

 

Na Seligenstadt op zaterdag, moest ook de rode lantaarn in de 2de Bundesliga Sud er aan geloven. Zondagmiddag namen Nuytinck en co in een spannende wedstrijd de maat van Stuttgart.

In de vernieuwde opstelling, Vanrossomme in het eerste paar en Robin Devos op plaats drie, ging het uiteindelijk met 6-9 winnen in Stuttgart. Devos bleef opnieuw ongeslagen op zijn positie, terwijl Emi opnieuw leergeld moest betalen tegen de kopman van de tegenstander. Door het uitvallen van de tweede man bij Stuttgart, kon Vanrossomme zich niet verder bewijzen.

Ook Nuytinck was niet opgewassen tegen Mu Hao, maar wist aan de zijde van Bojan Crepulja wel als enige zijn dubbelwedstrijd te winnen. Crepulja, die sinds de jaarwisseling in het tweede paar speelt, won zijn beide wedstrijden. De twee resterende punten voor de eindzege werden door de spelers in het derde paar behaald.

Saarbrücken II rukt zo op naar de zesde plaats in de rangschikking, met twee punten voorsprong op zowel Grenzau II als Hilpoltstein die beiden wel een wedstrijd minder hebben gespeeld. Belangrijker is echter de vijfpuntenkloof met de degradatieplaats van Seligenstadt, dat eveneens elf wedstrijden achter de rug heeft. Stuttgart staat puntenloos laatste.

Stuttgart - Saarbrücken II 6 - 9  
Mu/Behringer - Vanrossomme/Naumann 3 - 0 7, 7, 6
Wiese/Loitz - Nuytinck/Crepulja 0 - 3 -8, -7, -7
Frank/Echer - Devos/Mostowys 3 - 1 9, 5, -6, 6
MU Hao - Emilien VANROSSOMME 3 - 0 7, 6, 7
Dennis WIESE - Cedric NUYTINCK 0 - 3 -1, -0, -0
Alexander FRANK - Robin DEVOS 2 - 3 9, 7, -5, -7, -7
MU Hao - Cedric NUYTINCK 3 - 0 5, 5, 10
Dennis WIESE - Emilien VANROSSOMME 0 - 3 -0, -0, -0
Mike BEHRINGER - Robin DEVOS 1 - 3 -8, 7, -6, -7