Logo

Zege tegen Celle houdt Jülich op koers

Slechts een wedstrijd dit weekend met een Belg in de Duitse 2de Bundesliga. Jülich ging op bezoek bij Celle. De thuisploeg kon niet rekenen op Julien Indeherberg, die met het Belgische juniorenteam aanwezig is in Bahrein voor de Wereldkampioenschappen.

Titelverdediger Jülich startte niet al te goed aan het kampioenschap en verloor reeds twee wedstrijden. Winst was dus noodzakelijk wil de ploeg de voeling met de top houden.

Het begon echter bijzonder slecht voor de bezoekers. Alle drie de dubbelspelen gingen verloren. Dat werd echter rechtgezet door de eerste zes enkelspelen te winnen. Als Celle dan de rollen terug omdraait door in drie belles gelijk te komen is het alle hens aan dek. De laatste drie enkelspelen werden echter vlot gewonnen door Jülich.

Lauric, die opnieuw in het eerste paar aantrad, deelde mee in het bizarre wedstrijdverloop: hij verloor zijn dubbel, wist zijn eerste enkel te winnen maar kwam in de belle van zijn tweede enkelspel net te kort.

Dankzij de winst staat Indeland Jülich toch mooi op een gedeelde derde plaats. De ploegen aan de kop zijn bovendien zo aan elkaar gewaagd dat het team, ondanks twee verloren wedstrijden, op amper twee punten staat van leiders Berlijn en Bergneustadt. De co-leiders hebben bovendien al een wedstrijd meer gespeeld.

Celle - Indeland Jülich 6 - 9  
Hölter/Stürzebecher - Jean/Halcour 3 - 1 6, -10, 12, 6
Arne HÖLTER - Lauric JEAN 1 - 3 -10, 7, -6, -7
Hermann MÜHLBACH - Lauric JEAN 3 - 2 7, -7, 4, -3, 8