Logo

Afwezigheid Timo Boll zet titelverdediger stap terug

 

Borussia Düsseldorf leed gisteravond een tweede nederlaag dit seizoen in de Duitse Bundesliga. Het team moest het ditmaal stellen zonder Süß én Boll. Christian Süß is nog steeds niet volledig hersteld van zijn operatie, een ingaculceerd risico voor de titelverdediger. Het uitvallen van Boll daarentegen was onverwacht en werd opgevangen door het spelen van coach Danny Heister.

De onverwachte opstelling heeft de tegenstander, Fulda-Maberzell, alvast niet uit het lood geslagen: Patrick Baum bracht de thuisploeg op voorsprong met een zege tegen Robert Svensson, maar daarna ging het licht uit voor de landskampioen. Jakab Janos kon tegen de bezoekende kopman, Wang Xi, geen game winnen. Danny Heister kreeg de eer om het op te nemen tegen voormalig wereldkampioen Jan-Ove Waldner, maar kwam ook niet tot gamewinst.

Baum kon tegen Wang Xi in een beslissende vijfde game niet winnend afsluiten, waarmee de tweede nederlaag voor Borussia Düsseldorf dit seizoen een feit was. Na een tweede "triple" staat Düsseldorf na zes wedstrijden op een gedeelde tweede plaats op vier punten van leider Saarbrücken. Die tweede plaats deelt ze met Fulda-Maberzell en promovendus matec Frickenhausen.

Borussia Düsseldorf - Fulda Maberzell 1 - 3  
Patrick BAUM - Robert SVENSSON 3 - 1 8, 9, -7, 8
Jakab JANOS - WANG Xi 0 - 3 -9, -5, -3
Danny HEISTER - Jan-Ove WALDNER 0 - 3 -9, -7, -8
Patrick BAUM - WANG Xi 2 - 3 -4, 6, -10, 7, 8