Logo

Indeland Jülich heeft dit weekend een wedstrijd gewonnen, maar ook een verloren.

De kampioen van het seizoen 2010-2011 in de Duitse 2de Bundesliga Nord heeft dit weekend reeds haar eerste nederlaag geleden. Op bezoek bij TTC Hagen kwam de ploeg van Lauric Jean niet verder dan drie individueel gewonnen wedstrijden. Een dag eerder ging het wel ruim voorbij Jever.

Promovendus Jever heeft zich nog niet kunnen aanpassen aan het niveau van de 2de Bundesliga. Jülich ondervond bijgevolg geen al te grote problemen in haar eerste wedstrijd van het weekend. Lauric Jean verloor zijn dubbelspel aan de zijde van Thomas Brosig nipt van het duo Wandachowicz/Petrescu, maar zette dat reht met een ruime individuele zege tegen Wandachowicz. Tegen Petrescu ging het tweede individuele duel opnieuw nipt verloren.

Jever - Jülich 4 - 9  
Wandachowicz/Petrescu - Jean/Brosig 3 - 2 -4, 11, 7, -6, 6
Jacek WANDACHOWICZ - Lauric JEAN 0 - 3 -6, -5, -10
Alexandru PETRESCU - Lauric JEAN 3 - 2 -5, 7, -6, 8, 8

De volgende dag stond een verplaatsing naar Hagen op het programma. Met de jonge Daniel Kosiba en Dragan Subotic in het eerste paar geen makkelijke tegenstander. Dat bleek ook in het wedstrijdverloop: zowel in het dubbelspel als individueel wist Laruci Jean slechts een set te winnen. Een aantal anderen gingen met het kleinste verschil naar de thuisploeg. Het team kon eveneens geen antwoord bieden op een van de titelkandidaten.

Hagen - Jülich 9 - 3  
Kosiba/Berkenkamp - Jean/Strack 3 - 0 6, 15, 8
Daniel KOSIBA - Lauric JEAN 3 - 0 10, 5, 4
Dragan SUBOTIC - Lauric JEAN 3 - 1 5, -6, 9, 3

Julien Indeherberg ging met Celle zwaar de boot in tegen Hertha Berlijn. Juju kon aan de zijde van Mühlbach een van de twee punten scoren van de thuisploeg. Individueel was Sven Kath nipt de betere van onze landgenoot.

Celle - Hertha Berlin 2 - 9  
Indeherberg/Mühlbach - Römhild/Bindac 3 - 0 7, 11, 9
Julien INDEHERBERG - Sven KATH 0 - 3 -4, -9, -10