Logo

De teamlijst van wat wel eens de sterkste Europese competitie kan zijn, de Duitse Bundesliga, zijn beschikbaar gesteld op de website van de DTTB.

Borussia Düsseldorf behoudt haar succesvolle team dat de voorbije twee seizoenen zowel de landstitel, de Duitse Bekercompetitie als de Europese Chammpions League won. Lukt het de Nederlander Danny Heister, coach en reservespeler, om het viertal Timo Boll, Christian Süss, Patrick Baum en Jànos Jakab opnieuw de triple te bezorgen?

Vice-kampioen Ochsenhausen onderging een grondige gedaantewisseling. Enkel de Portugese kopman Tiago Apolonia blijft bij het team. Naast de trainerswissel met Dubvravko Skoric trok het team nog Andreij Gacina en de Rus Kirill Skachkov aan. Vierde speler is de jonge Engelsman Liam Pitchford. De Japanner Seiya Kishikawa verhuist naar Ruhrstadt Herne, Marcos Freitas zoekt andere oorden op.

Naast Skachkov vieren nog drie andere spelers hun debuut in de Duitse competitie: de Zuid-Koreaan Kim Jung Hoon vervoegt Ruhrstadt Herne; de genaturaliseerde Singaporees Li Hu werd aangetrokken door Grenzau; Hanau heeft de Chinees Li Yang aan haar team toegevoegd.

Slechts één team waagt de financiële sprong naar de hoogste Duitse divisie. TTC matec Frickenhausen, kampioen in de tweede Bundesliga Süd, vervangt Gräfelfing en waagt haar kansen met de Japanner Kenji Matsudaira, de jonge Pool Jacub Kosowski en de Duitser Torben Wosik.

Saarbrücken, het team van Cedric Nuytinck, rekent net als vorig jaar op Bastian Steger, Joao Monteiro en Bojan Tokic. Nuytinck is eerste reservespeler bij het team dat vorig jaar op een derde plaats eindigde.

{tab=Borussia Düsseldorf}

 1. Boll, Timo
 2. Süß, Christian
 3. Baum, Patrick
 4. Jakab, János
 5. Heister, Danny

{tab=TTF Liebherr Ochsenhausen}

 1. Apolonia, Tiago
 2. Gacina, Andrej
 3. Skachov, Kirill
 4. Pitchford, Liam

{tab=1. FC Saarbrücken TT}

 1. Steger, Bastian
 2. Monteiro, Joao
 3. Tokic, Bojan

{tab=TTC Grenzau}

 1. Li, Hu
 2. Fejer-Konnerth, Zoltan
 3. Pavelka, Tomas

{tab=TTC RS Fulda-Maberzell}

 1. Wang, Xi
 2. Svensson, Robert
 3. Waldner, Jan-Ove

{tab=SV Werder Bremen}

 1. Crisan, Adrian
 2. Achanta, Sharath Kamal
 3. Lundquist, Jens
 4. Cioti, Constantin

{tab=SV Plüderhausen}

 1. Leung, Chu Yan
 2. Karakasevic, Aleksandar
 3. Keinath, Thomas
 4. Floritz, Philipp
 5. Keen, Trinko

{tab=TG 1837 Hanau}

 1. Yang, Li
 2. Filus, Ruwen
 3. Franziska, Patrick
 4. Mengel, Steffen

{tab=TTC Ruhrstadt Herne}

 1. Kishikawa, Seiya
 2. Kim, Jung Hoon
 3. Korbel, Petr
 4. Hielscher, Lars

{tab=TTC matec Frickenhausen}

 1. Matsudaira, Kenji
 2. Kosowski, Jacub
 3. Wosik, Torben

{/tabs}