Logo

Vijf Belgen zijn in Duitse loondienst en spelen volgend seizoen in de 2de Bundesliga.

Lauric Jean gaat zijn tweede seizoen aan de slag bij Jülich in Noorderliga. Vorig jaar werden ze nipt kampioen, maar om financiële redenen hebben ze de promotie geweigerd. Lauric is dit jaar, net als vorig seizoen, derde man en speelt dus in het tweede paar. De Pool Filip Szymanski verliet de club, Wai Lei zal de nieuwe kopman van de formatie zijn.

Julien Indeherberg maakt, na een omzwerving van twee jaar bij het Nederlandse Enjoy&Deploy Zoetermeer, zijn herintrede in de 2de Bundesliga Nord. Hij zal het met Celle ondermeer opnemen tegen ex-club Jülich, die hem als jongste speler ooit (samen met Timo Boll) liet debuteren in de Bundesliga. Aangezien Julien in het derde paar uitkomt, is een Belgisch onderonsje in principe uitgesloten.

In diezelfde reeks speelt ook het sterke Hagen, dat ondermeer Pierre-Luc Thériault huisvest. De jonge Canadees speelde twee seizoenen geleden bij La Villette Charleroi in 1ste nationale. Dit jaar behoort hij tot het derde paar van de ploeg waarvan het toppaar bestaat uit de Hongaar Daniel Kosiba en de Serviër Dragan Subotic. Die laatste veroverde op het recentste EJK nog brons in het dubbelspel met Cedric Nuytinck.

Nuytinck zelf speelt net als vorig jaar in het eerste paar van Saarbrücken. Hij is er nu opgeklommen naar de eerste plaats, voor Bojan Crepulja. Dit seizoen krijgt hij gezelschap van twee andere Belgen die hun debuut zullen maken in de Duitse 2de Bundesliga Süd. Emilien Vanrossomme en Robin Devos vormen er in het komende seizoen het tweede paar. Vorig seizoen eindigde het tweede team van Saarbrücken voorlaatste in haar reeks. Omdat er te weinig ploegen de financiële mogelijkheden hadden om aan te treden in de 2de Bundesliga, mag de formatie dit jaar beter proberen doen.

Hervé Delporte keert terug uit de Duitse competitie. Hij ruilt Bergneustadt voor Tiège (1ste nationale).

Andreij Gacina maakte dit jaar ook de overstap naar Duitsland. Hij volgde coach Dubrovka Skoric naar Ochsenhausen en vormt er het eerste team met de Portugees Tiago Apolonia, de Rus Kirill Skachkov en de Engelsman Liam Pitchford.

Bij de dames maakte de Luxemburgse Sarah De Nutte de overstap van de Belgische Superdivisie naar de 2de Bundesliga Süd, waar ze als derde speelster zal aantreden voor Darmstadt.