Logo

Borussia Düsseldorf behaalde voor het tweede jaar op rij de "triple".

Bron: Tafeltennis.nu

De dubbele play-offs finale om het kampioenschap van Duitsland verliep nochtans zeer verassend. Borussia won de eerste finale met 3-1 en de 1100 toeschouwers in Düsseldorf rekenden op een nieuwe titel. Bij winst zouden Boll en co. voor het tweede seizoen op rij de triple gaan binnenhalen: Champions League, Beker en het landskampioenschap. Althans, dat was de algemene verwachting. Het liep geheel anders.

Timo Boll verloor de eerste wedstrijd tegen Marcos Freitas met 3-1 en ook Christian Süß kwam te kort tegen een Portugees. Tiago Apolonia klopte de nummer twee van Borussia, eveneens met 3-1

Alle druk kwam zo op de schouders van Patrick Baum te liggen. De jonge Duitser slaagde al was hij pas in de belle echt beter dan zijn Japanse tegenstander.

Aan Timo Boll de taak twee sets te winnen en om zijn team daarmee de titel te bezorgen. Mogelijk is één set al genoeg, omdat Borussia 25 punten voorsprong mee nam uit de eerste finale.

De eerste set ging vlot naar Boll. In de tweede set moest hij drie setpunten tegen wegwerken bij de stand 7-10 en dat lukt Boll ook. Het vijfde setpunt was wel raak voor Apolonia.

In de derde set kwam Boll met 4-0 en 7-3 voor. Apolonia haalde op tot 8-7 en Boll nam een time-out. Het hielp de nummer twee van de wereld niet, via 8-9 werd het uiteindelijk 9-11.

De vierde set besliste uiteindelijk over de titel. Boll won de game en daarmee haalde Borussia Düsseldorf de double triple (twee seizoenen op rij alles gewonnen).

Ochsenhausen gaf op in de vijfde partij, het dubbel.

 

Borussia Düsseldorf - Ochsenhausen 3 - 2  
Timo BOLL - Marcos FREITAS 1 - 3 7, -5, -7, -9
Christian SÜSS - Tiago APOLONIA 1 - 3 -8, -10, 9, -10
Patrick BAUM - Seiya KISHIKAWA 3 - 2 -11, 9, 9, -9, 7
Timo BOLL - Tiago APOLONIA 3 - 2 6, -11, -9, 6, 3
Baum/Süss - Freitas/Kishikawa 3 - 0 1, 0, 0