Logo

Nice, de ploeg van Frederic Sonnet, heeft een tweede punt behaald in de Pro A.

Als nieuwkomer heeft de Zuid-Franse ploeg het niet makkelijk, maar het heeft haar eerste punt binnen. Het speelde gelijk tegen Argentan en kan de achterstand op de voorlaatste (Hennebont) beperken tot 2 punten. Frederic Sonnet had zijn deel in het gelijkspel met een overwinning tegen Matiss Burgis. Andrew Baggaley, die op de Open van Polen Jean-Michel Saive nog uitschakelde in de eerste wedstrijd, won de overige 2 noodzakelijke wedstrijden. Een daarvan was tegen de Nigeriaan Sogun Toriola, ooit nog speler bij Immo Mortsel.

Ook Metz heeft het niet onder markt, maar dan in de Pro B. Het team van Philippe Saive boekte echter haar eerste zege van het seizoen. Thuis was het sterker dan Caen, dat daardoor de rode lantaarn overneemt. Philippe Saive won zijn beide wedstrijden, waaronder de beslissende wedstrijd tegen Madrid Marcos.

Leider in die Pro B, Saint-Louis met Benjamin Rogiers en coach Damien Delobbe, verloor haar eerste wedstrijd van het seizoen. Op bezoek bij Issenée werd het 4-1. Benjamin Rogiers verloor zijn enige wedstrijd van de avond tegen toptalent Romain Lorentz. Saint-Louis blijft wel de koppositie innemen met 1 punt meer dan Issenée. Het team heeft echter wel een wedstrijd meer gespeeld dan haar eerste achtervolgers.

Saint-Denis, de tweede in stand van Pro B, verloor eveneens. De ploeg van Yannick Vostes moest zich thuis gewonnen geven tegen Saint-Maur. Beide teams volgen op die manier samen met Issenée op 1 punt van leider Saint-Louis. Yannick won zijn eerste wedstrijd tegen Christophe Bertin maar kon geen punt uit de brand halen tegen Victorien Le Guen.