Logo

Saint-Denis blijft aan kop van de Franse Pro B, Saint-Louis moet daar de rol lossen. Nice wacht nog op haar eerste zege als nieuwkomer in de Pro A.

Nice - Cestas

Frédéric Sonnet (FFTT-46) kreeg de eer om zeker 2 wedstrijden te spelen, niet onlogisch gezien zijn sterke vormpeil tijdens de nipte nederlaag tegen La Romagne. Cestas is echter een maatje groter:  Sonnet verloor met 1-3 van Lin Ju (FFTT-17). Frederic mag een tweede keer aan tafel verschijnen om op zijn minst een eerredder te halen. Niet eenvoudig tegen een speler als Lubomir Pistej (FFTT-25). Sonnet snoepte een set af, maar kon een nieuwe 0-4 nederlaag van Nice niet voorkomen.

Saint-Denis - Caen

Ook Yannick Vostes (FFTT-54) was zeker van 2 wedstrijden. Hij opende de score voor de thuisploeg met winst op Kazeem Nasiru (FFTT-83) en eindigde de match door Marcos Madrid (FFTT-89) te verslaan. Saint-Denis blijft zo ongeslagen aan kop van de Pro B.

Rouen - Saint-Louis

Coach Damien Delobbe stelde Benjamin Rogiers (FFTT-72) als derde speler op bij het bezoek aan Rouen. De start was goed voor Saint-Louis, dat 0-2 voorkwam. Rogiers kon de score echter niet uitdiepen: hij verloor met 1-3 van Marko Jevtovic (FFTT-47). Bij een 2-3 tussenstand mocht Rogiers toch nog opdraven in de laatste wedstrijd. Hij nam het op tegen Alexandre Robinot (FFTT-161). Bij winst bleef Saint-Louis mee aan kop in de Pro B. Rogiers startte echter desastreus met een 0-2 achterstand als gevolg. De derde set kon hij wel naar zich toetrekken, maar in de vierde moest hij de jonge Fransman opnieuw laten gaan (1-5 en 6-9). Benjamin vocht prachtig terug tot 8-9, maar moest Robinot wel 2 wedstrijdpunten geven. Rogiers komt opnieuw terug, deze keer tot 10-10, maar moet bij 12-10 toch een gelijkspel toestaan met Saint-Louis.

Metz - Auscitain

Philippe Saive (FFTT-47) kwam na de organisatie van Euro-Asia deze keer opnieuw zelf aan tafel. Bij een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg werd Saive in stelling gebracht tegen Enzo Angles (FFTT-263). De livescore vanuit Metz hield het bij een 4-6 tussenstand in de eerste set echter voor bekeken…