Logo

Saint-Louis en Bruille hebben een nieuwe nederlaag geleden in respectievelijk de Franse Pro A en Pro B.

Benjamin Rogiers (FR-54) zat met Saint-Louis nochtans dicht bij een stunt tegen Hennebont. Adam Pattantyus wist twee zeges te boeken, maar de Belg kon daar geen aan toevoegen. Een stunt was evenwel in de maak, want in het laatste duel trok Rogiers twee maal met het kleinste verschil aan het kortste eind tegen Bai Feng Tang (FR-28). Kalinikos Kreanga (FR-10) was onze landgenoot meer de baas in een wedstrijd van vier sets.

Saint-Louis blijft door dit verlies op een degradatieplaats staan. De rechtstreekse concurrenten konden gelukkig ook geen punten rapen.

2 - 4 Saint-Louis - Hennebont        
1 - 2 Benjamin ROGIERS - Kalinikos KREANGA 1 - 3 10, -2, -3, -10
2 - 4 Benjamin ROGIERS - BAI Feng Tang 2 - 3 13, -10, 6, -10, -7

 

Ludovic Bierny (FR-118) speelde met Bruille een thuiswedstrijd tegen het Parijse Saint-Denis, een mogelijke concurrent in de degradatiestrijd. Het werd echter een 1-4 nederlaag, waarbij Ludo in vier sets zijn meerdere moest erkennen in Sebastien Jover (FR-36).

Saint-Denis – dat vorig jaar nog met Yannick Vostes in de Pro A uitkwam – weet zich na deze overwinning voorlopig uit het degradatiegevecht te houden. Van alle echte concurrenten veroverde enkel Fontenay een extra punt.

1 - 4 Bruille - Saint-Denis        
0 - 2 Ludovic BIERNY - Sebastien JOVER 1 - 3 9, -6, -3, -9