Logo

Het duel in de Franse 1ste Nationale tussen Isseenne 2 en Saint-Louis 2 leek wel van Pro-niveau. Maar liefst zes spelers uit de Franse top-100 kwamen in actie in deze wedstrijd.

Onder hen ook Benjamin Rogiers, die met het eerste team van Saint Louis normaal in de Pro A aantreedt. Tegenstanders waren onder andere internationals Romain Lorentz en Enzo Angles. De zege ging uiteindelijk met 11-7 naar de thuisploeg, maar de bezoekende Belgen lieten zich niet onbetuigd. Rogiers wist twee zeges te boeken, waaronder eentje tegen Angles. Gaetan Swartenbrouckx wist zowaar te winnen van Alexandre Cassin, een speler die in de Franse ranglijst zo'n 150 plaatsen hoger staat.

Ook Karen Opdencamp leed het voorbije weekend een nederlaag. Saint-Pierraise ging met klein verschil (10-8) onderuit bij het tweede team van Saint-Quentin. Opdencamp kon slechts een wedstrijd winnen. De overige twee verloor ze van hoger geplaatste speelsters. Saint-Pierraise zal zich wel moeten herpakken in de tweede fase van het Franse kampioenschap. Het staat momenteel alleen laatste.

Frédéric Sonnet was met Chef Boutonne wel succesvol in het voorbije weekend. Thuis ging het makkelijk voorbij het eerste herenteam van Saint-Quentin. Sonnet zelf was opnieuw de sterkste speler van de hoop en won zijn drie wedstrijden.