Logo

Saint-Louis heeft in de Franse Pro A een gelijkspel afgedwongen bij Argentan-Bayard. Het kruipt zo een puntje dichter bij de achtste plaats.

Desondanks bevindt het team van Benjamin Rogiers zich nu alleen op de laatste plaats want Saint-Maur (9de) wist te winnen van Isséenne (8ste). Saint-Louis heeft dus een punt achterstand op Saint-Maur en drie op Issy les Moulineaux.

Het had meer kunnen zijn mocht coach Damien Delobbe zijn Belgische poulain Rogiers op een andere plaats hebben geposteerd – al is dat natuurlijk achteraf makkelijk te zeggen. Benjamin is op papier de zwakste speler bij de bezoekers, maar speelde ook tegen de zwakkere spelers van Argentan-Bayard, alhoewel hij twee maal bijna tot setwinst kwam. Die bleken alsnog te sterk voor hem. Adam Pattantyus en Ivan Juzbasic hadden dan weer weinig moeite met Liu Kai. Pattantyus veroverde het derde punt voor Saint-Louis tegen Segun Toriola. Bij de thuisploeg bleef Monday Merotohun ongeslagen.

3 - 3 Argentan-Bayard - Saint-Louis        
1 - 1 Segun TORIOLA - Benjamin ROGIERS 3 - 0 3, 14, 3
3 - 3 Monday MEROTOHUN - Benjamin ROGIERS 3 - 0 8, 5, 10

 

Bruille kon tegen Caen – tweede in de stand – te weinig inbrengen. Thomas Le Breton wist de eer van het team opnieuw te redden. Ludovic Bierny (FR-118) kon niet zegevieren tegen Robert Eriksson (FR-38) en Wang Xin (FR-50).

In de stand ziet Bruille concurrent Metz opnieuw uitlopen tot op twee punten nadat het won van Grande Quevilly. Ook Fontenay staat nog steeds op twee punten waardoor de degradatie mogelijk nog ontlopen kan worden.

4 - 1 Caen - Bruille        
1 - 0 Robert ERIKSSON - Ludovic BIERNY   -    
4 - 1 WANG Xin - Ludovic BIERNY   -