Logo

In Frankrijk werd het voorbije weekend reeds de voorlaatste wedstrijd van de 2de fase van de nationale competitie gespeeld. Ondanks verschillende uitslagen zijn de Belgen in Franse loondienst op dit niveau verzekerd van een verlengd verblijf in de 1ste Nationale.

 

Damien Delobbe en Gaetan Swartenbrouckx veroverden met de reserves van Saint-Louis een nipte zege op Metz 2. De Belgen waren bijzonder belangrijk voor de 11-9 overwinning, want zowel Delobbe als Swartenbrouckx bleven ongeslagen in deze wedstrijd en bezorgden hun team zes punten van de broodnodige elf. Gaetan won zelfs de beslissende wedstrijd.

Frédéric Sonnet kent een moeilijkere tweede seizoenshelft met Chef Boutonne. Ditmaal ging het op bezoek bij Tours met 8-11 onderuit. Sonnet verloor voor het eerst dit seizoen. Twee spelers uit de top-100 bleven hem te machtig, alhoewel Sonnet zelf nog steeds tot de top vijftig in de Franse competitie behoort.

De dames van Saint-Pierraise wisten zich ook veilig te spelen. Ze wonnen thuis met 10-4 van Schiligheim. De zwangere Karen Opdencamp was deze keer niet van de partij.