Logo

Marc Closset heeft zich met zijn team – Sporting Union Agen – geplaatst voor de play-offs van de Franse 1ste Nationale. Met een tweede plaats hierin is het team uit Lot-et-Garonne zeker van een plaats in de Pro B volgend seizoen.

De Franse Nationale competitie bestaat uit twee hoofdfases en een play-off. In de eerste fase is het vooral zaak niet te degraderen, want enkel de poulewinnaars van de tweede fase komen in de play-offs terecht waarin twee plaatsen voor de Pro B te verdelen vallen.

De omnisportvereniging uit Agen eindigde in de eerste fase van de competitie op een derde plaats, na Thorigne en Isseenne 2, maar wisten in de tweede fase een hoger niveau te bereiken. Dat leverde hen de eerste plaats op in poule C, waar het Tours en Lille achter zich hield. 

Marc Closset verloor samen met zijn teamgenoten in de play-offs dan weer geen enkele wedstrijd, maar twee puntendelingen belette hen zich te kronen tot de kampioen van 1ste Nationale. De reservers van Isseenne bleken opnieuw net iets te sterk. Nantes en Monaco werden respectievelijk derde en vierde.

Op 42-jarige leeftijd mag en zal Closset (links op de foto) volgend seizoen dus opnieuw proeven van de Franse Pro B.