Logo

Roanne LNTT kende een bijzonder goede start na haar promotie naar de Pro A. Het wist meteen te winnen van titelverdediger Pontoise-Cergy en sloeg ook geen malle beurt tegen Chartres en dat vooral denkzij Cedric Nuytinck.

Het leek een loodzwaar en onmogelijk begin voor de promovendus, die onze landgenoot Cedric Nuytinck aantrok om op het hoogste niveau te kunnen meedraaien. De Oost-Vlaming toonde meteen zijn waarde. Tegen de Franse én Europese kampioen Pontoise-Cergy bleef hij meteen ongeslagen.

Cedric [FR-51] verloor nog de eerste set van Tristan Flore [FR-34] maar was dan (vooral fysiek) de betere van de Fransman en maakte in de tweede en vierde set op het juiste moment het verschil voor Roanne, nadat hij tussendoor ook set drie op zijn naam schreef.

Tegen de Zweed Mattias Karlsson [FR-20] was het een gelijkaardig verhaal. De Zweed domineerde de openingsset, maar Nuytinck kon wel de twee volgende sets op zijn naam zetten. Karlsson wist nog een belle af te dwingen, maar ook daar was Cedric fysiek de sterkste.

Dankzij een derde zege van de jonge Andrea Landrieu, was de eerste zege én twee bonuspunten voor Roanne meteen een feit.

{wedstrijdlaatsteduel stand:="1-3" home:=Mattias KAROSSEN [FR-20]"" awaywinner:="Cedric NUYTINCK [FR-51]" sets:="2-3" details="7, -8, -8, 8, -8"}

 

Ook in de thuiswedstrijd tegen titelkandidaat Chartres liet Nuytinck zich niet onbetuigd. Hij won zowaar het openingsduel tegen de Oostenrijker Robert Gardos [FR-14], zij het met een miniem verschil in de beslissende vijfde set.

In zijn tweede duel, dat Nuytinck zelf afdwong dankzij zijn eerdere stunt, kreeg hij de Zweed Par Gerell [FR-6] voor de kiezen, die inviel voor Alexandre Robinot [FR-33]. Het werd opnieuw allesbehalve eenrichtingsverkeer, maar de ervaren Zweed trok wel aan het langste eind in de belle bij 15-17. Nuytinck dus net niet meer ongeslagen in Frankrijk, maar wat een debuut!

1 - 3 Pontoise-Cergy - Roanne
1-1Tristan FLORE [FR-34]-Cedric NUYTINCK [FR-51]1-35, -10, -7, -10

{wedstrijdlaatsteduel stand:="1-3" home:="Cedric NUYTINCK [FR-51]" awaywinner:="Par GERELL [FR-6]" sets:="2-3" details="-3, 6, -13, 6, -15"}

1 - 3 Roanne - Chartres
1-0Cedric NUYTINCK [FR-51]-Robert GARDOS [FR-14]3-2-8, 7, 9, -4, 10