Logo

De drie Belgische spelers in de Franse 1ste Nationale wisten individueel dit weekend al hun wedstrijden te winnen. Alle Belgen bleven ongeslagen, maar enkel Karen Opdencamp wist met Saint-Pierraise ook een teamoverwinning te boeken.

Opdencamp, die slechts sporadisch voor het Franse team aantreedt, wist vier overwinningen te boeken tegen niet-genummerde spelers. Daarmee hielp ze Saint-Pierraise aan een 10-5 overwinning tegen het tweede team van Souché-Niort. Het team van Opdencamp eindigt zo de reguliere competitie op een derde plaats, terwijl Souché-Niort 2 definitief laatste eindigt.

Frédéric Sonnet bleef eveneens ongeslagen tegen leider Roanne, maar zijn team Chef Boutonne ging uiteindelijk met 11-7 onderuit tegen de plaatselijke ploeg. Roanne blijft uiteraard leider in poule C van de Franse 1ste Nationale. Chef Boutonne eindigt op een derde plaats.

Abbeville leed een zevende nederlaag uit zeven wedstrijden. Aan Christophe Closset, de sterkste speler in deze wedstrijd, zal het alvast niet gelegen hebben. Hij won zijn drie individuele wedstrijden. Uiteindelijk ging zijn team nipt met 11-9 onderuit bij Douai. Abbeville eindigt zo met de rode lantaarn in poule C.