Logo

De Franse broodheren van onze landgenoten Rogiers en Bierny hebben het knap lastig in hun nieuwe Pro-reeksen. Promvendi Saint Louis en Bruille moesten dinsdagavond beiden een 4-0 nederlaag incasseren in respectievelijk de Pro A en Pro B.

Saint Louis maakte de verplaatsing naar Chartres, de huidige leider in de Franse Pro A, en kwam niet verder dan setwinst. Het was Benjamin Rogiers die als enige een set kon afsnoepen van de tegenstanders, met name tegen de Zweed Par Gerell. In de stand blijft de ploeg van coach Damien Delobbe gedeeld laatste met Saint-Maur. Beide teams hebben een punt achterstand op Isseenne en Istres.

4 - 0 Chartres - Saint-Louis
1 - 0 Par GERELL - Benjamin ROGIERS 3 - 1 -10, 5, 3, 7

Ludovic Bierny ging met Bruille op bezoek Villeneuve, dat gedeeld tweede staat. Villeneuve speelt met – voor Belgische oren – bekende namen als Kou Lei (Le Logis) en Stéphane Ouaiche (EBS). De twee spelers met de dubbele aansluiting gaven in hun eerste wedstrijd geen set prijs aan de bezoekers. Ludovic Bierny was de eerste die een set kon winnen tegen Jérémy Petiot. Thomas Le Breton maakte het nog spannend tegen Ouaiche, maar kwam in de belle nipt te kort. Bruille blijft de rode lantaarn dragen, maar gaat nog een realistische achtervolging op Fontenay (1 punt), Metz (2 punten) en Saint-Denis en Grand-Quevilly (3 punten) tegemoet.

4 - 0 Villeneuve - Bruille
3 - 0 Jérémy PETIOT - Ludovic BIERNY 3 - 1 5, 7, -8, 2